NO´s største utvalg
Tjen opp bonus på dine kjøp
2-5 dagers levering
Gratis frakt over 699,-ellers 59,-
Fiskeolje / Omega-3

Fiskeolje / Omega-3

De essensielle fettsyrene er viktige for at kroppen skal fungere optimalt. I fiskeolje finner vi
omega-3-fettsyren som består av EPA og DHA, som spiller en viktig rolle for både hjerte, hjernen
og leddene våre. Hos oss finner du et bredt utvalg av fiskeolje og omega-3 både i flytende form
og som tabletter.

Les mer om fiskeolje og omega-3 her>>

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

Hva er fiskeolje?

Fiskeolje er en form for fettsyre som utvinnes fra vevet av fet fisk. Den er spesielt rik på Omega-3-fettsyrer, som eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA). Det er disse to fettsyrene som har fått mest oppmerksomhet med tanke på helseforskning de seneste årene.
Om du spiser store mengder med fet fisk som laks eller makrell regelmessig, er det ikke alltid nødvendig med fiskeolje som tilskudd. Problemet er dog at de færreste klarer å spise tilstrekkelig med fet fisk.
Utover det kan visse typer fisk inneholde skadelige mengder av blant annet kvikksølv. Så det finnes altså flere gode grunner til å ta fiskeolje som kosttilskudd.
Det beste og sikreste resultatet oppnår du ved å spise nok fet fisk, samtidig som du sper på med et tilskudd.

Fiskeolje har et naturlig høyt innhold av omega-3, og gjennom det også EPA og DHA. Omega-6 og omega-9 får du gjennom for eksempel planteoljer.

Omega 3

Du finner omega-3 i fet fisk som laks, makrell, tunfisk og sild, men også i skalldyr. Omega-3 er en flerumettet fettsyre, også kjent under navnet n-3. Omega-3 er blant de livsnødvendige fettstoffene kroppen ikke klarer å danne nok av selv, og derfor må dette tilføres enten gjennom kosten eller et kosttilskudd. Fiskeolje har dokumentert effekt mot hjertesykdommer og leddgikt.

Omega-3 er en meget sart fettsyre, og derfor er det viktig at du oppbevarer og bruker den riktig. Unngå harskning ved å oppbevare den kjølig og unna sollys. Den skal dessuten aldri brukes til steking.
Det finnes over 10 forskjellige typer Omega-3-fettsyrer, men de viktigste er ALA, EPA og DHA.

Helsemessige fordeler med fiskeolje og Omega-3

omega 3 • Bidrar til å stabilisere hjerterytmen
• Hjelper til med å regulere blodtrykket
• Motvirker blodkoagulering, da det virker blodfortynnende
• Kan dempe betennelse og irritasjon

Hva er EPA og DHA?

Når man snakker om Omega-3 kommer man ikke utenom EPA og DHA. Dette er de primære og mest essensielle omega-3-fettsyrene.
De langkjedede fettsyrene EPA og DHA er kjent for å bidra til normal hjerte-, hjerne- og synsfunksjon. Disse 3 delene av kroppen er de som har høyest innhold av omega-3.
Kroppen produserer nesten ikke EPA og DHA selv, og i en så utilstrekkelig grad at du blir nødt til å få det i deg utenfra.
Når du leter etter fiskeolje bør du derfor ikke se etter mengden av fiskeolje per kapsel eller dosering, men heller mengden av EPA og DHA, da det er disse syrene som har de mest gunstige effektene.

ALA i omega 3

Ovenfor ble du litt klokere på EPA og DHA, men hvordan skiller ALA seg fra disse?
ALA skal først omdannes til de mer brukbare og aktive formene EPA og DHA før den er gunstig. Derfor er det ofte kun en liten del av ALA som omgjøres til brukbar EPA, og enda mindre til DHA.

Denne transformasjonen er avhengig av andre næringsstoffer som kobber, kalsium, sink, magnesium, jern og vitamin B6 for å være gunstig.
Derfor er det like viktig å innta de nevnte vitaminene og mineralene som det er å innta fiskeoljen. Det er et komplekst samspill mellom disse som gir mange av de gunstige virkningene.

Omega 6

Det høyeste innholdet av Omega-6 finner du i blant annet raps, vindruekjerner, frø og havregryn. Det er særlig linolsyre som kommer fra planter, og arakidonsyre som kommer fra kjøtt som er interessant.

Omega 9

Omega 9 består av enumettede fettsyrer og finnes som regel i planteoljer og oljer utvunnet fra nøtter. Disse fettsyrene har en positiv innvirkning på kolesterolbalansen.

Fiskeolje i flytende- og kapselform

Hos Pureviva finner du fiskeolje i flytende form, hvor den i noen tilfeller er tilsatt for eksempel sitrussmak for å gjøre opplevelsen litt bedre. Den flytende fiskeoljen kan enkelt blandes ut i væske, og kan for eksempel tilsettes i smoothie eller lignende.
I tillegg tilbyr vi fiskeolje i praktisk kapsler, som er lette å svelge og praktiske å ta med seg på farten.

Dosering av fiskeolje

Den anbefalte daglige dosen av fiskeolje - hovedsakelig omega-3 - ligger på mellom 600 - 1000 mg.
Ved visse sykdommer kan legen anbefale deg å ta fiskeolje, da det kan ha en gunstig virkning. Da skal man ofte ta mer og innta over 2000 mg. Rådfør deg alltid med legen din for å finne ut hva som er hensiktsmessig for din helsemessige situasjon.

Fiskeolje under graviditet

Det blir anbefalt at alle bør spise mer fet fisk, spesielt om man er gravid. Under graviditeten kan det være lurt å kutte ned på blant annet tunfisk på boks og rovfisk. Det er denne typen fisk som inneholder mest kvikksølv og andre tungmetaller, noe som ikke er særlig bra for barnet ditt. Derfor kan det være en god idé å supplere kosten med fiskeolje under graviditeten. Dette er dog ikke nødvendig om du allerede får i deg tilstrekkelig med fet fisk gjennom kosten.

Fiskeolje for barn

Akkurat som fiskeolje er bra for voksne og eldre, så er det også det for barn - i riktig mengde selvsagt. Som med alle andre kosttilskudd skal barn ha en mindre dose enn voksne. Det kan dog være vanskelig å få den lille til å svelge kapslene, da mange barn har vanskeligheter med det. Den tradisjonelle tranen med gjennomtrengende fiskesmaken er nok heller ikke det mest fristende. Derfor har det blant annet blitt utviklet flytende fiskeolje med smak av enten jordbær eller sitron. Utover det har man også storselgeren fra EasyChew, som er små tyggetabletter formet som morsomme dyr.

Inntak av fiskeolje i forbindelse med annen medisin

Fiskeolje kan ved inntak i store mengder fortynne blodet ytterligere. Derfor kan det være en god idé å ikke bruke det med blodfortynnende medisin. Det kan dog godt brukes i riktige mengder, men her anbefales det alltid at du rådfører deg med lege først.
En god tommelfingerregel er dessuten å stanse inntaket av fiskeolje 1 uke før operasjon. Dette gjelder for øvrig de fleste kosttilskudd.

Matprodukter med høyt innhold av Omega-3

Det er et velkjent faktum at en av de beste kildene til omega-3 er fet fisk. Men hvilken fisk har det høyeste innholdet, og hvor kan du ellers få tak i omega-3 utenom fisk?

Fisk med det høyeste innholdet av Omega-3
• Makrell
• Sild
• Laks
• Sardiner

Nøtter og planter med høyt Omega-3 innhold
• Valnøtter
• Linfrø
• Chiafrø

Kjøp fiskeolje på Pureviva - stort utvalg

Ovenfor finner du hele vårt brede sortiment av fiskeolje. Hos Pureviva har vi alltid fokus på god kvalitet, men vi forsøker også å alltid ha de laveste prisene for å gjøre det rimelig å opprettholde en sunn livsstil. Så om du leter etter billig fiskeolje, så finner du helt sikkert noe som møter dine ønsker og behov ovenfor.

Anmeldelser av fiskeolje

Godt for hjertet, hjernen og synet - det er i hvert fall det ekspertene sier. Jeg føler at fiskeolje hjelper meg. Den mest markante forskjellen jeg har merket er at jeg ikke har like vondt i leddene mine mer - Jens

Godt produkt, rask levering. - Richard

Vi spiser for lite fisk og supplerer derfor med fiskeolje. Veldig tilfreds med de gode prisene - Hanne

Gns. af 57 anmeldelser af Fiskeolie : 4.73 (0 - 5)

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til kassen

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader