NO´s største utvalg
Tjen opp bonus på dine kjøp
2-5 dagers levering
Gratis frakt over 699,-ellers 59,-
Hudpleie til Uren Hud

Hudpleie til Uren Hud

Plages du med uren hud og akne i perioder, og er det vanskelig å finne hudpleie
som faktisk virker? Da kan du finne et stort utvalg av hudpleie produkter
som er tilpasset de ulike hudtypene, og som er utviklet til fet og oljete hud
med tendens til kviser og akne.

Les mer hudpleie til uren hud >>

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

Hvorfor får du uren hud?


kildevand
I tenårene produserer kroppen mer av det mannlige kjønnshormonet androgen – både hos gutter og jenter. Den økende produksjonen gjør at talgkjertlene i huden din blir mer aktive, og at de begynner å danne mer og mer hudfett.

Det er hudfettet som bidrar til å tette porene i huden din, og det resulterer i en mer fet og oljete hud. Denne overproduksjonen gjør at talgkjertlene blir betente, da de selv ikke kvitter seg med fettet, og da blir porene dine ofte fylt med betennelse i form av gule kviser og hudormer. Mange opplever også at huden blir rød, hoven og irritert i forbindelse med at talgkjertlene ikke klarer å kvitte seg med fett, smuss og betennelse.

"Når kroppen produserer mer og mer hudfett i en lengre periode, vil aknebakteriene utvikle seg."

Bakteriene i huden din er levende organismer, og de behøver hudfett for å overleve. Bakteriene jobber på høygir med å bryte ned hudfett, og danner på samme tid avfallsprodukter og fettsyrer, som går inn og irriterer de små talgkjertlene. Det er her det oppstår betennelse, som er den hvite væsken i kviser.

Hva kan jeg selv gjøre for å unngå uren hud?

Kostholdet ditt kan i en viss grad påvirke hudens helse, da junkfood og lignende får huden din til å danne mer fett og flere avfallstoffer. Utover det vil blodsukkeret også stige, og påvirke bestemte hormoner som kan medføre kviser.

Du har nok hørt at vann er bra for hudens helse, og det er faktisk en viktig faktor i bekjempelsen av uren hud. Drikker du ikke nok væske, vil det medføre at visse funksjoner stanses av kroppen for å spare på væske til dine indre organer. En av de første tingene kroppen nedprioriterer ved væskemangel er rensing av hudens porer, fuktbalansen og rolige hormoner til fordel for fungerende indre organer.

Hudpleie rutine for uren hud

1- Rens

Huden din har behov for å renses etter en dag med sminke, svette og hudfett. Huden skal renses helt til dybden og produktet skal også kunne rense talgkjertlene for det overflødige fettet. En god ansiktsrens for fet hud er en rens som ikke irriterer eller tørker ut huden, i tillegg skal den helst være mild og uparfymert.

Vi anbefaler

Et mildt rensemiddel fra La Roche-Posay - Effaclar Micellar Water, som er utviklet akkurat for uren og sensitiv hud, og renser fett, smuss og samtidig beskytter hudens fysiologiske balanse.

2 - Eksfolier

Neste trinn er å fjerne døde hudceller og annet smuss fra huden, dette er spesielt viktig om du plages med akne, hudormer, store porer og uren hud. Det er viktig å velge en skrubb som er mild, men som også virkelig fjerner alt av overflødig talg og fett som huden produserer. Den rette eksfolieringen kan bidra med å fjerne arr og andre skader i huden, akkurat som en god eksfoliering kan hjelpe med å fjerne pigmentskader og rødhet i huden, og gjøre hudtonen mer ensartet. Fordelene er mange, og eksfoliering gjør huden mottakelig og åpen for etterfølgende behandling.

Vi anbefaler

En mild rensegel fra La Roche-Posay - Effaclar Foaming Gel, som virker eksfolierende og som fjerner alt overflødig talg og fett, og den er også testet på akne-utsatt hud, og skal bidra til å redusere uren og fet hud.

Anti-Akne produkter

Når du har uren hud er det viktig å tilføre ekstra hjelp og pleie til huden din. Derfor kan du etter eksfolieringen og klargjøringen av huden, bruke et middel som bekjemper akne og kviser. Du kan få mange produkter som er nettopp framstilt for å redusere og bekjempe uren hud, men som også kan ha legende egenskaper og som reduserer arrvev og fordypninger forårsaket av akne.

Vi anbefaler

En formel som bekjemper lokale utbrudd fra La Roche-Posay - Effaclar Targeted Breakout Corrector, som gir intens pleie og som forhindrer arr og fordypninger som oppstår av akne og kviser.

Fukt og Pleie

Når du opplever fet og oljete hud, er det viktig at du velger en fuktighetskrem som ikke er fet eller som feter huden ytterligere. Du kan få kremer som balanserer hudens fettlag, og som kan forhindre en skinnende og oljete hud. De fleste produkter som har disse egenskapene heter gjerne noe med "Mat og Mattifying". I tillegg er det viktig å tilføre fukt til fet hud, selv om det kan virke motsigende, men ofte er fet hud og oljete hud tørr, og kan ha en tendens til å flasse.

Vi anbefaler

Denne fuktighetskremen fra Avéne - Mattifying Emulsion, som reduserer overflødig talg og sebum, og gir huden et matt utseende.

kildevand

Hvordan finner jeg den rette hudpleien til huden min?

Har du også brukt formuer på hudleger og kosmetologer, og fått anbefalt hundrevis av produkter, som til syvende og sist ikke har virket? Da har vi laget en guide over forskjellige hudtyper og hvordan man pleier de best mulig.

Du kan lese om de forskjellige hudtypene og anbefalt pleie, og det er selvsagt også anbefalinger til hver hudtype.

Les blogginnlegget om Hudtyper og Hudpleie her >>

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til kassen

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader