NO´s største utvalg
Tjen opp bonus på dine kjøp
2-5 dagers levering
Gratis frakt over 699,-ellers 59,-

Sheasmør

Om du leter etter et herlig sheasmør, så har du kommet til det rette stedet. Vi har et stort utvalg av naturlig, økologisk og kaldpressed sheasmør. I tillegg har vi også ferdiglagde kremer og såper, som inneholder det herlige sheasmøret.

Ønsker du å lære mer om fremstillingen, bruksområdene og historien bak sheasmøret? Da kan du lese mer om emnet her >>

Historien bak sheasmør

Sheasmør sies å ha sin opprinnelse helt tilbake til da Cleopatra regjerte i Egypt - hun brukte det nemlig også til å pleie kroppen sin.
Hun var så glad i den luksuriøse "kremen", at hun fikk den fraktet i store karavaner til palasset sitt. Var det én ting hun ikke kunne være foruten, så var det sheasmør.

Grunnen til at det var så populær i Egypt og Afrika generelt, var på grunn av den beskyttende og pleiende virkningen. Det blir fortsatt mye brukt den dag i dag, fordi det pleier huden din samtidig som at det beskytter den mot solen.

Fremstilling av sheasmør

Sheasmøret har en flotte elfenbensfarge, og blir utvunnet fra det afrikanske sheatreet. Det er en form for en liten nøtt i sin opprinnelige form. Det er en bestemt type fett (triglycerid), og det er her den gunstige virkningen kommer fra.

Step-by-step fremstillingsprosess
  • Nøtten skal separeres fra skallet sitt.
  • Deretter blir de knust til et fint pulver.
  • Så skal pulveret ristes under kontinuerlig omrøring.
  • Etter ristingen er over skal pulveret males til en fin og glatt masse.
  • Oljen/smøret skal nå separeres fra massen, og det gjøres ved hjelp av vann.
  • Til slutt står du med det ferdige produktet som har en mengde bruksområder.

Bruk

Sheasmør blir hovedsakelig brukt i kosmetikkindustrien til hud- og hår-relaterte produkter som lipgloss, fuktighetskremer og balsam til tørt og skadet hår.
I tillegg blir det også brukt i såper i mindre mengder.

Bruk i matvarer: Sheasmøret er spiselig, og blir derfor også brukt i enkelte matvarer. Det er blant annet dette som ofte blir brukt i billigere sjokolader. Her har man erstattet kakaosmør med sheasmør. Det har den samme effekten, men smaken er annerledes.

Egenskaper ved sheasmør
  • Pleie til huden - det tilfører en naturlig fukt.
  • Beskyttelse av huden - i tillegg til svak UV-beskyttelse, så beskytter det også det naturlige oljelaget på huden.
  • Har du tørt og ødelagt hår? Her fungerer også sheasmør veldig bra.

Stort utvalg av sheasmør på Pureviva

På Pureviva finner du et stort utvalg av sheasmør til billige priser.
Ovenfor finner du det store utvalget, og det finnes helt sikkert et produkt som faller i smak.

Varen legges til i kurven din

Kunne ikke legge til i kurven

Fortsett til betaling

Oppdaterer handlekurven din

cart-loader