NO´s største utvalg
Tjen opp bonus på dine kjøp
2-5 dagers levering
Gratis frakt over 699,-ellers 59,-

Urtekram - Personlig Pleje

Produktene fra Urtekram er alle økologiske. Bedriften bryr seg svært mye om miljøvennlighet, og kjemper for en bærekraftig verden. Hos Pureviva kan du se vårt store utvalg av produktene fra Urtekram.

Les mye mer om Urtekram her >>

  Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

  Hvem er Urtekram?

  Urtekram kan føres tilbake til 1972, da Lisbeth Damsgaard og Ronnie McGrail startet med en liten butikk i København. Helt fra starten var det stor fokus på den enkle, naturlige og rene livsstilen. Butikken viste seg å utvikle seg raskt, og ble avløst av grunnleggingen av Urtekram.

  Økologi var dengang kun på et begynnerstadie som det var ganske få som kjente til. Gjennom 70- og 80-årene skjedde et voksende kjenskap til økologi sammen med Urtekram. Økologi begynte å nå den gjengse nordmann, og ikke bare de tidligere øko-entusiaster.

  Da Urtekram var med fra begynnelsen, var de klare for 90-årene da økologien virkelig bet seg fast. De inngikk en avtale med Coop, som på daværende tidspunkt besluttet at butikkene deres skulle selge økologi. Dette førte til at økologi en gang for alle ble mainstream.

  I dag er Urtekram Skandinavias største økologiske grossist. Produktene deres selger i mer enn 36 land, og størstedelen av deres økologiske eksport er til de skandinaviske landene.

  Produktområder fra Urtekram

  • Kolonial- og frysekategorien
  • Sertifiserte pleieprodukter
  • Produkter rettet mot allergi, her inkl. gluten- og laktose-frie produkter
  I dag har Urtekram rundt 1100 produkter. Vekst er en stor del av virksomheten. Utvikling av 80-100 produkter hvert år, er derfor et mål for bedriften.

  Urtekremmer-ånd

  Navnet Urtekram kommer fra små butikker i København. I gamle dager var en mindre fin utgave av kjøpmannen urtekremmeren. Det var der de lokale varene ble solgt, i motsetning til hos kjøpmannen. På 1970-tallet, da Lisbeth Damsgaard og Ronnie McGrail startet butikken, kunne man nesten sammenligne dem med de gamle urtekremmerne.

  Økologi var fortsatt noe bare de få kjente til, og butikken var en del av en helt ny tidsånd. Det var her navnet oppstod. Urtekram ble bedriften døpt, som en omskrivning av det opprinnelige urtekremmer-begrepet.

  Urtekremmer-ånden holder bedriften ved den dag i dag. De har et nesten familiært forhold blant medarbeiderne.

  Miljøbevissthet

  Bedriften bryr seg utrolig mye om miljøet, og det er derfor en stor del av hvem de er. Det å selge økologiske produkter gir dem mulighet for å hjelpe helsen, miljøet, og å være en ansvarlig matvareprodusent. De kjemper for en bærekraftig verden, og ikke minst at produktene de står for lever opp til de holdningene de har.

  De bryr seg dessuten om alle ledd hvor de kan påvirke miljøet, helt fra transport til produksjon av råvarer og emballasje. I 2000 ble de miljøsertifisert i henhold til ISO 14001 siden 2000.

  Økologi

  De produktene du bruker på kroppen din, som krem og sjampo, trenger inn gjennom huden. Derfor kommer helsen din også gjennom huden, og ikke bare gjennom det du spiser. Derfor gir det god mening å velge økologiske pleieprodukter, som det gir mening å velge økologiske matvarer. Hormonforstyrrende stoffer finnes nemlig ikke i de økologiske pleieproduktene fra Urtekram.

  Det kan allikevel være vanskelig å vite hva pleieproduktene helt nøyaktig inneholder. Derfor har Urtekram fått alle sine pleieprodukter økologisk sertifisert etter COSMOS Organic standard, som Ecocert Greenlife står bak. Dette har bedriften valgt å gjøre, slik at det blir lettere for forbrukeren å velge økologiske pleieprodukter.

  Alle Urtekrams pleieprodukter er også veganske. Det vil si at de ikke benytter animalske ingredienser i pleieproduktene. Heller ikke er noen av produktene testet på dyr.

  Dessuten har Urtekram to pleieserier uten parfyme. Disse er markert med Svane (Nordisk Miljømerkning) og Astma-Allergi Norge.

  • No Perfume
  • No Perfume Baby
  Svært mange nordmenn har parfymeallergi, som kommer av bruk av produkter fylt med parfyme. Plutselig kan kroppen ikke lengre tåle parfymen. Dette kan bekjempes ved å bruke parfymefrie kroppspleieprodukter. Kikk derfor alltid etter Astma-Allergi Forbundets logo, som du finner på pleieseriene ovenfor.

  Varen tilføjes til din kurv

  Kunne ikke tilføje til kurven

  Gå til kassen

  Opdaterer din indkøbskurv

  cart-loader