NO´s største utvalg
Tjen opp bonus på dine kjøp
2-5 dagers levering
Gratis frakt over 699,-ellers 59,-
Uren hud

Uren hud

Sliter du med uren hud og akne i perioder, og er det vanskelig å finne riktig hudpleie
som faktisk virker? Da kan du finne et stort utvalg av hudpleieprodukter, som er tilpasset de forskjellige hudtypene, og som er utviklet til fet og oljete hud
med tendens til kviser og akne.

Les mer hudpleie til uren hud >>

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

Hvorfor får du uren hud?


I tenårene produserer kroppen mer av det mannlige kjønnshormonet androgen - både hos gutter og jenter. Den økte produksjonen gjør at talgkjertlene i huden din blir mer aktive, og de begynner å danne mer og mer hudfett.

Det er hudfettet som er med på å tette porene i huden din, og det resulterer i en fetere og mer oljete hud. Denne overproduksjonen gjør at talgkjertlene blir betente, da de ikke selv klarer å kvitte seg med fettet, så derfor blir porene dine ofte fylt med betennelse i form av gule kviser eller hudormer. Mange opplever også at huden blir rød, hoven og irritert i forbindelse med at talgkjertlene ikke klarer å kvitte seg med fett, smuss og betennelse.

"Når kroppen produserer mer og mer hudfett i en lengre periode, vil aknebakterien utvikle seg."

Bakteriene i huden din er levende organismer og de trenger hudfett for å overleve. Bakteriene jobber på høyt nivå for å bryte ned hudfettet, og danner på samme tid avfallsprodukter og fettsyrer som går inn og irriterer de små talgkjertlene. Det er her det oppstår betennelse, som er den hvite væsken i f.eks. kviser.

Hva kan jeg gjøre for å unngå uren hud?

Kostholdet ditt kan i stor grad påvirke hudens helse, da junkfood og søtsaker kan få huden din til å danne mer fett og flere avfallstoffer. I tillegg vil blodsukkeret ditt stige, og påvirke bestemte hormoner som kan danne kviser.

Du har nok hørt at vann er bra for hudens helse, og det er faktisk en viktig faktor i bekjempelsen av uren hud. Drikker du ikke nok væske, vil det medføre at visse funksjoner stanses av kroppen, for å spare væske til de indre organene dine. En av de første tingene kroppen nedprioriterer ved væskemangel, er rensing av hudens porer, fuktbalansen og rolige hormoner til fordel for fungerende indre organer.

Hudpleierutine for uren hud

1- Rens

Huden din har alltid bruk for å bli renset etter en dag med sminke, svette og hudfett. Huden skal renses helt ned i dybden, og produktet skal gjerne rense talgkjertlene for det overflødige fettet. En god ansiktsrens til fet hud er en rens som ikke irriterer eller tørker ut huden, i tillegg skal den helst være mild og uparfymert.

Vi anbefaler

Et mildt renseprodukt fra La Roche-Posay - Effaclar Micellar Water, som er spesifikt utviklet for uren og sensitiv hud, og renser fett og smuss samtidig som den beskytter hudens fysiologiske balanse.

2 - Eksfolier

Neste trinn er å fjerne døde hudceller og annet smuss fra huden, dette er spesielt viktig om du sliter med akne, hudormer, forstørrede porer og uren hud. Det er viktig å velge en skrubb som er mild, men som også virkelig fjerner det overflødige talget og fettet som huden produserer. Den rette eksfolieringen kan bidra til å redusere arr og hjelpe til med å fjerne pigmentskader og rødhet i huden, og gjøre hudtonen mer ensartet. Fordelene er mange, og eksfoliering gjør huden mottakelig og åpen for etterfølgende behandling.

Vi anbefaler

En mild rensegel fra La Roche-Posay - Effaclar Foaming Gel, som virker eksfolierende og som fjerner og løfter alt overflødig talg og fett, og samtidig er gelen testet på akne-utsatt hud og skal bidra til å minske urenheter og fet hud.

Anti-Akne produkter

Når du har uren hud er det viktig å tilføre ekstra hjelp og pleie til huden. Derfor kan du etter eksfolieringen og klargjøringen av huden, bruke et middel som er beregnet til å bekjempe akne og kviser. Du kan få mange produkter som er beregnet til det formålet, men som også kan ha legende egenskaper og redusere arrvev og fordypninger forårsaket av akne.

Vi anbefaler

En formel som bekjemper lokale utbrudd fra La Roche-Posay - Effaclar Targeted Breakout Corrector, som gir intensiv pleie og som forhindrer arr og fordypninger som oppstår av akne og kviser.

Fukt og Pleie

Når du har fet og oljete hud, er det viktig at du velger en fuktighetskrem som ikke er det og som ikke feter huden ytterligere. Du kan få kremer som balanserer hudens fettlag og forhindrer en skinnende og oljete hud. De fleste produktene som har disse egenskapene heter gjerne noe med "Matt og Mattifying". I tillegg er det viktig å tilføre fukt til fet hud, selv om det kan virke motsigende, men ofte er fet og oljete hud tørr og kan ha en tendens til å flasse.

Vi anbefaler

Denne fuktighetsgivende kremen fra Avené - Mattifying Emulsion, som reduserer overflødig talg og sebum, og gir huden et matt utseende.

kildevann"/

Hvordan finner jeg den rette hudpleien til huden min?

Har du også brukt en formue på hudleger og kosmetologer, og fått anbefalt hundrevis av produkter som har vist seg å ikke virke? Da har vi laget en guide over de forskjellige hudtypene og hvordan man best pleier de.

Du kan lese om de forskjellige hudtypene og hvordan man pleier dem best mulig, og det er selvfølgelig også anbefalinger for hver hudtype.

Les blogginnlegg om hudtyper og hudpleie her >>

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til kassen

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader