NO´s største utvalg
Tjen opp bonus på dine kjøp
2-5 dagers levering
Gratis frakt over 699,-ellers 59,-
Menskopp

Menskopp

Menskoppen er en ny og superenkel måte å kontrollere din menstruasjon.
Du slipper irriterende og sjenerende faktorer som lukt, tørrhet, kløe og utflod.
Du kan finne en guide for hvordan man setter inn koppen lenger nede på denne siden.


Les mer om menskoppen her >>

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

Hva er en menskopp?

msm En menstruasjonskopp, eller menskopp, er en kjegleformet silikonkopp, som på mange måter minner om en tampong. I stedet for å suge blodet, som en tampong gjør, samler menskoppen opp blodet. Om du er lei av å bruke penger på dyre bind og tamponger, så er menskoppen absolutt noe for deg, da den kan gjenbrukes og kommer i flere ulike størrelser.

Fordelene ved en menskopp

  • Menskoppen trenger kun å tømmes og renses hver tolvte time
  • Du unngår lukt og tørrhet
  • Du slipper sjansen for at få TSS, også kalt tampongsyke
  • Den kan holde på like mye blod som tre tamponger
  • Den er miljøvennlig, og kan brukes igjen og igjen
  • Den kan holde i helt opp til fem år

Slik bruker du menskoppen

1 - Klem koppen flat

Start alltid med å vaske hendene dine med vann og såpe. Gjør så koppen fuktig med vann, eller litt vannbasert glidekrem. Klem koppens åpning helt flat med begge hender.

2 - Fold en ‘C’

Fold deretter koppen på midten, slik at kantene former en C. Du kan finne andre måter å folde koppen på, men denne er mest behagelig når koppen senere skal foldes ut i skjeden.

3 - Hold og sett inn koppen

Hold menskoppen stramt fast på midten. Du kan sitte på toalettet med spredte ben og slappe av i underlivet, eller stå oppreist – det viktigste er at du slapper av. Sett deretter forsiktig kroppen så langt inn i skjeden den kan komme (med C-folden først). Slipp opp så koppen folder seg ut.

4 - Sjekk og rett på koppen

Grip tak i stilken/bunnen på koppen, og skyv den forsiktig opp og ned noen ganger. Dette vil få koppen til å åpne seg, og finne den rette plasseringen i skjeden. Hvis du er i tvil om koppen sitter riktig, kan du kjenne etter med en finger om kanten slutter tett hele veien rundt.

Slik tar du ut menskoppen

Sett deg på toalettet med spredte ben, og slapp godt av i underlivet. Stikk forsiktig tommel og pekefinger opp i skjeden, og grip tak i stilken (enklest hvis fingrene er tørre) og trekk den litt nedover, til du kan nå den nederste delen av koppen.
Trekk forsiktig koppen nedover og ut, mens du vrikker den lett fra side til side. Hell så innholdet ned i toalettet.

Slik renser du menskoppen din

Når du har mensen holder det å bare skylle koppen med varmt vann, men du kan også vaske den med intimsåpe. Mellom hver menstruasjon er det viktig at du vasker koppen din ekstra grundig. Hell kokende vann over den for å desinfisere den helt, noen bruker også oppvaskmaskin, men det trenger man ikke hvis man ikke føler for det.

Oppbevaring av menskoppen

Menskoppen skal ikke oppbevares i plastpose eller lukkede plastbeholdere. Oppbevar heller menskoppen i satengposen som følger med – da vil den holde i mange år uten å gå i stykker, og holde seg ren og fin.

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til kassen

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader