NO´s største utvalg
Tjen opp bonus på dine kjøp
2-5 dagers levering
Gratis frakt over 699,-ellers 59,-
Stevia

Stevia

Noen steviaprodukter er laget på hele steviablader, hvilket kan være med på å gi produktet en karakteristisk lakrissmak, mens andre produkter er basert utelukkende på ekstrakt fra den søte delen av blader, og har derfor ikke noen særlig ettersmak.

Ekstraktet kan søte opp til 450 ganger mer enn alminnelig sukker, så det kan derfor være vanskelig å dosere riktig mengde.

Les mer om stevia her >>

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

Hva er stevia?

Steviablade
Stevia stammer fra planten Stevia Rebaudiana, som er verdens søteste plante.
Stevia er en plante i kurvplanteordenen, som går under det fulle vitenskapelige navnet Stevia Rebaudiana Bertoni.

Stevia er en skikkelig søt sak, og et godt alternativ til alminnelig sukker. Man kan få stevia i både flytende og fast form. Stevia blir brukt i flere forskjellige produkter, som blant annet søtningsmidler.

Stevia har også den egenskapen at den er i stand til at holde sukkersyke i sjakk.
Steviaplantens blader er 15 ganger søtere enn alminnelig sukker. Sødmen skyldes steviolglykosider, som er steviosid, rebaudiosid A, rebaudiosid C, og dulcosid A.

Selve ekstraktet fra Steviaplanten er ca. 450 søtere enn sukker. Dette betyr også at mengdene du bruker i maten din kan være minimal. Dette er fordi smaken er så gjennomtrengende, og hvis det brukes for store mengder, vil maten/kaken svært raskt bli uspiselig.

Å kjøpe Steviaprodukter kan være litt forvirrende, men på Pureviva har vi samlet et bredt utvalg av steviaprodukter, slik at du kan finne alle de mest populære produktene på ett og samme sted.

Hvor kommer Stevia fra?

Stevia stammer opprinnelig fra Sør-Amerika, hvor bladene har vært brukt til å søte mat og drikke i flere hundre år. Herfra er planten importert til blant annet Japan, Kina og Korea, og har vært dyrket og brukt der lenge. I plantens blader finnes noen søte komponenter – steviolglykosider – som utvinnes og brukes som søtningsstoff.

Finnes det bivirkninger ved bruk av stevia?

Stevia har lenge vært under lupen, da mange har forholdt seg kritisk til det naturlige søtningsstoffet. Faktum er allikevel at stevia på ingen måter er farlige i de små mengder det blir brukt. så du kan trygt fortsette med å bruke stevia.

Dessuten er stevia et langt bedre søtningsmiddel enn f.eks. aspartam, som i visse studier har vist at kan være medvirkende til kreft – men igjen snakker vi her om inntak av store mengder.

Bruksmuligheter – hvordan kan du bruke stevia?

Grunnet sin gode søte smak passer stevia meget godt til bruk både i baking og i smoothies. Dessuten er ikke stevia den kaloribomben som sukker er, og det gir deg dermed mulighet for å kunne nyte kaker osv. med god samvittighet.

Stevia kan også brukes i skyr sammen med vaniliesukker, som så kan blandes med frukt for å lage en deilig, frisk og søt fruktsalat.

Oppskrifter med stevia

Stevia kan i prinsippet brukes i alle de retter der du bruker alminnelig sukker – vi vil allikevel anbefale deg å ikke bruke det i det salte kjøkkenet. Videre skal du være oppmerksom på at stevia søter 450 ganger så mye som sukker, så vær forsiktig når du erstatter sukker med stevia.

Anmeldelser av Stevia

Jeg bruker sukrin + når jeg søter f.eks. grøt og det er skikkelig godt. - Anja Larsen

Lett å bruke i f.eks kaffe og te. Enkelt å dosere. Har en svak smak av lakris, er det noen som synes, men etter min mening smaker det godt. - Inger Gudiksen

Er en delig erstatning for alm. sukker. - Helene Fogt

Gns. af 16 anmeldelser af Stevia : 4.56 (0 - 5)

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til kassen

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader