NO´s største utvalg
Tjen opp bonus på dine kjøp
2-5 dagers levering
Gratis frakt over 699,-ellers 59,-
Proteinpulver

Proteinpulver

Proteinpulver finnes i mange ulike varianter og smaker. De vanligste formene for protein er kasein eller whey (myse på norsk) proteinpulver. Whey er det mest vanlige og populære proteinpulveret. Men det kommer veldig an på hva man skal bruke proteinpulveret til, som bestemmer hva som er best for deg. Les mer om proteinpulver og de ulike typene her >>

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.

Proteinpulver

Enkelt sagt er proteinpulver en pulverisert form for protein, som man blander med melk, vann eller juice. Men proteinpulver er så mye mer enn bare det.

Proteinpulver er et kosttilskudd. Et kosttilskudd som finnes i mange ulike former. Men alle formene har det tilfelles at de alle består av protein, som er utvunnet av forskjellige kilder og laget om til pulverform så det er lett å løse opp i væske.

Det er mange som trener, som supplerer kosten med proteinpulver. Undersøkelser har også vist at ved å bruke proteinpulver så kan man øke den fettfrie muskelmassen hos idrettsutøvere.

Hva er protein Det finnes tre hovedgrupper med næringsstoffer. Protein er et makronæringsstoff og er derfor en del av disse hovedgruppene.

Protein består av aminosyrer. Aminosyrer inngår i en lang rekke prosesser i kroppen. En av disse prosessene er prosessen som bygger opp muskelmasse - muskelproteinsyntesen.

Det finnes mange ulike former for aminosyrer. En av de viktigste formene for oppbyggingen av muskelmasse er aminosyren L-Leucin.

Proteinpulver er anerkjent som et muskeloppbyggende kosttilskudd. Anerkjennelsen er blant annet basert på at proteinpulver er kjent for å være en av de beste kildene som finnes til L-Leucin og de essensielle aminosyrene.

De forskjellige formene for proteinpulver
- Kaseinprotein
- Myseprotein/ Whey
- Risprotein
- Weight gainer

Kaseinprotein

Så hva er kasein protein?
Kasein er én av to typer protein som melkeprotein består av, nemlig myse (eller whey) og kasein.
Kasein har den egenskapen at den setter seg som "biter/klumper" i fordøyelsessystemet, og det bruker derfor lengre tid på å bli tatt opp.

Kasein egner seg derfor perfekt før leggetid, da man på den måten sørger for at kroppen har aminosyrer tilgjengelig i en lengre periode enn om man tar en annen form for proteinpulver.

Den primære forskjellen mellom kasein og whey protein (myse på norsk) er derfor hovedsakelig i opptakelseshastigheten.

Den langsomme opptakelsen har derfor den effekten, men den er ikke like effektiv som whey.

Til gjengjeld støtter kasein muskeloppbygging i lengre tid.

Men det skal allikevel nevnes at kasein fortsatt er en av de aller beste kildene til protein, kun utkonkurrert av whey, som altså anses som den beste.

Whey - myseprotein

Myseprotein inneholder særdeles høye nivåer av de essensielle aminosyrene, samt de forgrenede aminosyrene. Whey inneholder også det høyeste innholdet av cystein - en aminosyre som hjelper i biosyntesen av glutathion.

Alle de tidligere nevnt aminosyrene hjelper til restitusjon av muskler etter at du har trent.

Man utvinner myseprotein ved fremstilling av ost fra melk.

Myseprotein - Whey, har den høyeste målte biologiske verdien av alle formene for proteinpulver som finnes.
Dette betyr at det er den formen for protein som opptas og utnyttes best i kroppen.

Tre typer whey protein
Det finnes tre typer whey protein. Disse tre er følgende:
- Myse isolat
- Myse hydrolysat
- Myse konsentrat

Myse Isolat

Myse isolat inneholder hele 89-92% protein, og har utrolig lite, om noe overhode, laktose og fett.

Av de tre formene for myseprotein som finnes, er myse isolat den reneste og mest konsentrerte formen som finnes.

Fordelene med isolat
- Høyt proteininnhold
- Særdeles lavt innhold av fett og laktose
- Passer for deg på en streng diett
- Passende for deg som er laktoseintolerant
- Innta mindre for å oppnå samme gram protein som ved konsentrat - Dette betyr altså færre kategorier

Ulemper ved isolat
- Prisen er en del høyere pga. den høye kvalitet

Myse hydrolysat

Myse hydrolysat er whey som har gjennomgått en kjemisk prosess kalt hydrolyse.
Hydrolyse er en kjemisk prosess der man spalter organiske molekyler under forbruket av vannmolekyler.

Når proteiner er hydrolyserte betyr det at de har blitt fordøyet med enzymer. Disse enzymene har deretter spaltet proteinene til mindre deler.

Hvor små disse delene er, varierer avhengig av de enzymene proteinet har blitt behandlet med, hvor lenge og i hvilken konsentrasjon.

Den enzymatiske oppløsningen gjør at det har den korteste veien til fordøyelsen når vi sammenligner med alle proteintyper.

Før i tiden var det nesten umulig å innta hydrolyse da det ga proteinpulveret en markant bitterhet.
Men det har blitt utviklet nye banebrytende fremstillingsprosesser som gjør at hydrolyse, smaksmessig, nærmer seg vanlig whey protein.

Mysekonsentrat

Mysekonsentrat inneholder rundt 29-89% protein.
I takt med at proteinnivået faller, stiger innholdet av fett og/eller laktose også, i de fleste tilfeller.

Fordeler med whey konsentrat
- Billigere enn isolat
- Du får samme resultat som ved bruk av isolat
- Det inneholder flere protein fraksjoner

Ulemper med whey konsentrat
- Lavere innhold av protein i forhold til isolat
- Inneholder mer laktose
- Inneholder mer fett og karbohydrater
- Større inntak i forhold til isolat for å få samme mengde protein

Risprotein

Risprotein er fremstilt av hele riskorn.
Risprotein er en komplett proteinkilde og særdeles fordøyelig. En annen god ting ved risprotein er at det ikke inneholder laktose, og risprotein er derfor et opplagt valg for de som er laktoseintolerante.

Weight gainer

Weight gainer er et kosttilskudd for å gå opp i vekt.
De fleste former for proteinpulver er rene proteinkilder, hvor ca 80-95% av produktet består av protein.
Her er weight gainer litt annerledes.


I weight gainer er proteinpulveret tilsatt karbohydrater.

Men weight gainer spiller også en vesentlig rolle i muskeloppbyggingen. Kroppen utløser nemlig peptidhormon, som regulerer kulhydraters metabolisme, ved inntak av weight gainer, som deretter øker kroppens opptakelse av aminosyrer fra de proteinkildene som forårsaker muskeloppbygging.

Merker på Pureviva

På Pureviva har vi et stort utvalg av proteinpulver fra de beste merkene på markedet.
De merkene vi har på Pureviva inkluderer blant annet:
- Bodylab
- LinusPro
- Superfruit
- Ecoprotein
- Natur Drogeriet
- Third Wave Nutrition
- PurePharma
- Urtekram

Overnevnte merker bringer alle noe forskjellig på bordet, og du vil her kunne finne de fleste variantene av proteinpulver som finnes.

Smaksvarianter

Når man snakker om proteinpulver snakker vi ofte også om smak. Det finnes utrolig mange ulike variasjoner og smaker.
Et utvalg av de smaksvariantene vi har, finner du her:

- Nøytral
- Chocolate Banana
- Cookies and Cream
- Creamy Banana
- Lakris
- Jordbær
- Tropisk
- Vanilje og pære
- Vanilje
- Sjokolade
- Fersken/Appelsin
- Jordbær med hvitsjokolade
- Karamell
- Melkesjokolade
- Sjokolade karamell fudge
- Blåbær
- Lemon

Når skal jeg ta proteinpulver?

Proteinpulver er ikke et magisk pulver som gjør deg sterk, tynn og fit over natten.

Nei, proteinpulver er en veldig god kilde til protein, akkurat som kjøtt, egg og melkeprodukter.

Om du jevnlig driver med fysisk krevende aktiviteter og trener mye, kan det klart være en fordel å inkludere proteinpulver til treningen din. Hele formålet med trening og styrketrening er jo ofte å bygge opp muskler.
For å kunne bygge opp muskler krever det protein, og da er proteinpulver til stor hjelp.

Proteinpulver gjør det også mye enklere for deg å få i deg den mengden protein du behøver etter trening og lignende.
Her trenger du kun å tilsette pulveret med vann, melk eller juice fremfor å stå og lage et helt måltid.

Whey proteinpulver hjelper også på muskeloppbyggingen bedre enn noen annen proteinkilde. Andre proteinkilder som egg og rødt kjøtt er også ofte forbundet med forholdsvis store mengder fett - noe du slipper å tenke på ved bruk av proteinpulver.

Ikke bare for idrettsutøvere
Det er ikke bare idrettsutøvere som kan dra nytte av proteinpulver.
I hverdagen er proteinpulver også et godt alternativ til protein eller for å øke mengden protein i et måltid.

I mange tilfeller har et tradisjonelt måltid underskudd av den mengden protein som anbefales, og da kan man oppleve proteinmangel.

Man kan derfor evt. tilsette proteinpulver i frokosten - f.eks. oppå havregryn med melk.

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til kassen

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader